Tomaat – PastinaakSoep
Ik ontdekte deze heerlijke combi , In een vers pakket van Albert Heijn
Maar ben je nu niet in de gelegenheid om zo’n vers pakket te kopen dan hier onder het recept , lekker met gegrild brood , dat je vooraf even insmeert met olijfolie.
Ingrediënten:
600 g tomaten
2 pastinaken
1 ui
2 tenen knoflook
stukje gember
peterselie voor garnering
1 klein blikje tomatenpuree
2 groentebouillonblokjes , 1 liter water
2 eetlepels (olijf)olie
evt. chilivlokken en croutons
Bereiding:
Maak de groente schoon .
Snijd de tomaten in vieren
Schil de pastinaak en snijd in stukken
Pel en snipper de ui en en de knoflook
Hak of rasp gember fijn en snijd de peterselie fijn
Verhit olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui , knoflook ,pastinaak en gember , 5 minuten op middelhoge temperatuur.
Voeg de tomaten puree toe en bak al roerend 2 minuten op middelhoge temperatuur
Voeg de tomaten het water en de bouillonblokjes toe breng aan de kook en laat de soep afgedekt 20 minuten zachtjes doorkoken.
Pureer de soep met de staafmixer en bestrooi met fijn gesneden peterselie
(eventueel chilivlokken / croutons )