wedden-op-wk-ek

Groep J WK kwalificaties 2022

Alleen met grote afschuw denken de mensen in Duitsland terug aan de wereldbeker van 2018. Het DFB-team begon als titelverdediger en moest na de voorronde vertrekken na desastreuze prestaties. Het was de eerste keer in de geschiedenis van het Duitse nationale elftal dat hen dit overkwam. Deze schande moet worden uitgeroeid op de wereldbeker van 2022.

Om dit te doen, moet Duitsland zich natuurlijk eerst kwalificeren voor het WK 2022. Het DFB-team is ingedeeld in de WK-kwalificaties groep J en moet het opnemen tegen Roemenië, IJsland, Noord-Macedonië, Armenië en Liechtenstein.

De winnaar van groep J van de WK-kwalificatie 2022 krijgt een ticket voor het toernooi in Qatar. De runner-up heeft nog een kans om deel te nemen aan de finale. Het zal beginnen in de play-offs met de andere negen groep runners-up en twee andere teams uit de 2020/21 Nations League.

WK 2022 Quali Groep J: Tabel

Speelplan groep J – WK Quali 2022

>> WK kwalificatie 2022 speelschema <<

WK Kwalificatie Groep J in de check: Duitsland grote favoriet

Hieronder presenteren wij u de opstellingen van de naderende teams. We proberen enkele sterke en zwakke punten van de teams te belichten. Op basis van deze analyse willen wij een voorspelling doen voor het resultaat van deze WK-kwalificatie Groep J. In hoofdzaak baseren wij ons op de spelers die in 2019 en 2020 voor de teams in actie kwamen.

🇩🇪 Duitsland

Duitsland coach Jogi Löw is niet onomstreden, maar heeft op elke positie spelers van wereldklasse tot zijn beschikking. In doel, bijvoorbeeld, is Manuel Neuer de wereldkeeper van 2020. Er is een uitstekend alternatief in Marc-André ter Stegen.

Niklas Süle, Lukas Klostermann, Thilo Kehrer of zelfs Antonio Rüdiger zijn uitstekende centrale verdedigers. Met Marcel Halstenberg en Robin Gosens zijn ook de full-back posities gevuld met spelers van hoge kwaliteit. Ook het middenveld rond Toni Kroos, Joshua Kimmich, Leon Goretzka en Ilkay Gündogan heeft voor geen enkele tegenstander ter wereld iets te verbergen.

Hetzelfde geldt voor de aanval met spelers als Timo Werner, Leroy Sane, Kai Havertz en Serge Gnabry. Duitsland heeft ook een aantal uitstekende spelers over de hele linie.

🇮🇸 Ijsland

Arnar Vidarsson is sinds december 2020 de coach van IJsland. Hij moet het team terug naar de oude klasse leiden. De kansen daarop zijn niet eens slecht. Vooral in aanvallend opzicht is IJsland goed bezet met Gylfi Sigurdsson, Arnor Sigurdsson, Johann Berg Gudmundsson en Alfred Finnbogason.

Er zijn echter zwakke punten in de verdediging en op het defensieve middenveld. Zelfs de beste spelers in deze delen van het team zijn slechts gemiddeld naar internationale maatstaven. Onlangs heeft deze zwakte zich bitter gewroken voor de IJslanders – zij misten de deelname aan de play-offs voor het Europees kampioenschap 2021 door een nederlaag in de finale tegen Hongarije.

🇷🇴 Roemenië

De Roemeense nationale ploeg wordt sinds het najaar van 2019 gecoacht door Mirel Radoi. Hij heeft de sterkste ploeg van het land sinds jaren tot zijn beschikking. Zo spelen Razvan Marin, Alexandru Cicaldu en Ianis Hagi op het middenveld.

Met George Puscas heeft de ploeg ook een zeer capabele centrumspits in de gelederen. Net als in IJsland zijn er echter grote tekortkomingen op defensief gebied. Er is een gebrek aan kwaliteit hier. Dit geldt zowel voor het doel als voor de verdediging en het verdedigende middenveld.

🇲🇰 Noord-Macedonië

Igor Angelovski is sinds 2015 coach van de nationale ploeg van Noord-Macedonië. Dankzij de nieuw opgerichte Nations League slaagde hij er met zijn team in om in 2021 voor het eerst in de voetbalgeschiedenis aan een EK-finale deel te nemen.

Noord-Macedonië heeft zeker het potentieel om sommige andere teams een onaangename verrassing te bezorgen. Als voorbeelden: Op het middenveld trekt Eljif Elmas van Napoli aan de touwtjes. Linker vleugelspeler Enis Bardhi is de aanvaller. Er zijn ook enkele solide spelers in de verdediging – voorbeelden zijn de full-backs Ezgjan Alioski en Stefan Ristovski. Het defensieve middenveld is ook in handen van een zeer goede speler in Arijan Ademi van Dinamo Zagreb.

Het punt hier is natuurlijk dat deze spelers allemaal fit moeten blijven. De Noord-Macedoniërs kunnen geen enkele speler vervangen die ook maar in de buurt komt van hetzelfde niveau.

De underdogs: 🇦🇲 Armenië & Liechtenstein 🇱🇮

Met alle respect voor Armenië en Liechtenstein, het lijdt geen twijfel dat zij de underdogs zijn in WK-kwalificatiegroep J, hoewel de eerstgenoemden nog sterker zijn. Hun ploeg bestaat tenslotte volledig uit professionals. Sargis Adamyan van TSG Hoffenheim, bijvoorbeeld, is een Bundesliga legionair. Hij is ook de beste speler van het team.

De meeste fans kennen waarschijnlijk geen enkele speler uit Liechtenstein. Dit zou op middellange termijn enigszins kunnen veranderen: De 19-jarige Noah Frick is nu al de beste speler van het team en zal waarschijnlijk goed genoeg worden voor een topcompetitie. Over het geheel genomen is Liechtenstein echter duidelijk de zwakste starter in de groep.

Prognose: Duitsland wint WK-deelname, drie partijen strijden om play-offs

Op papier is het duidelijk wie WK 2022 Kwalificatiegroep J wint en zich rechtstreeks plaatst voor de finale in Qatar: Duitsland. Het DFB-team is in elk onderdeel veel beter dan alle andere teams. Het Duitse nationale elftal mag dan allesbehalve goed zijn geweest in de recente Nations League, gezien hun andere groepstegenstanders moeten ze toch als eerste eindigen.

In de strijd om de tweede plaats zal het echter spannend worden. IJsland, Roemenië en Noord-Macedonië staan ongeveer gelijk en hebben wat nodig is om op de tweede plaats te eindigen. Noord-Macedonië wordt echter meer als een underdog beschouwd.

Voor Armenië en Liechtenstein gaat het erom niet als laatste te eindigen en misschien voor een verrassing te zorgen in een wedstrijd. Armenië zou het betere eind van de stok moeten hebben.

>>  WK-Quali Groepen 2022 <<

Exit mobile version