Eerste stappen

Snel te implementeren en gebruiksvriendelijk. Volg een paar stappen om de leerlingen en leraren op uw school te voorzien van Chrome-apparaten.

Meer informatie

Educatieve apps

Geoptimaliseerd voor webapps en educatieve browserprogramma's. Ontdek enkele van de educatieve apps die beschikbaar zijn voor uw Chrome-apparaten.

Meer informatie

Leer hen het essentiële

Een eenvoudig, intuïtief en krachtig educatief leermiddel. Ontdek hoe uw leerlingen het maximale uit Chrome-apparaten kunnen halen.

Meer informatie

Eerste stappen

U kunt eenvoudig aan de slag met een Chrome-apparaat, ongeacht of u een IT-beheerder, leraar of leerling bent. Er is geen sprake van een steile leercurve die het leren, doceren of delen in de weg staat, en met de webgestuurde beheerconsole is zelfs een volledige groep Chrome-apparaten gemakkelijk te beheren.

Heeft u vragen over het gebruik van een Chrome-apparaat of het beheren van een volledige groep Chrome-apparaten?

De veelgestelde vragen lezen

Aan de slag

In de meeste leeromgevingen kunt u zonder problemen gebruikmaken van Chrome-apparaten. Raadpleeg de checklist om te controleren of Chrome-apparaten goed bij uw school passen.

Aanschaf

Chrome-apparaten zijn rechtstreeks verkrijgbaar via Google. Neem contact op met het salesteam voor meer informatie of om een order voor uw school te plaatsen.

Implementatie

IT-beheerders voor uw school kunnen de Chrome-apparaten via internet centraal configureren en beheren. Gebruik de gedetailleerde implementatie-instructies om aan de slag te gaan.

Gebruik

Start een Chrome-apparaat op in zeven seconden, meld uzelf aan en begin met leren! Gebruik de handige handleiding 'Aan de slag' wanneer u ondersteuning nodig heeft.

Terug naar boven

Educatieve apps

Met Chrome-apparaten hoeft u geen software te installeren: webapps worden naadloos uitgevoerd naast de ongelooflijke hoeveelheid educatieve sites en programma's die beschikbaar zijn op internet.

In de Chrome Web Store zijn allerlei educatieve apps te vinden. Beheerders kunnen Chrome-apps en -extensies vooraf installeren voor leerlingen en leraren. Ze kunnen ook drie specifieke pakketten met applicaties installeren voor de basis-, midden-, en middelbare school zodat leerlingen van die onderwijstypen hier toegang toe hebben wanneer ze zich de eerste keer aanmelden. De pakketten met applicaties bevatten een set populaire apps van de Chrome Web Store over een aantal verschillende onderwerpen.

Hieronder staat een voorbeeld. Een volledige lijst bekijken

Basisschool

Middenschool

Middelbare school

Beheerders kunnen ook ongewenste apps, sites en extensies blokkeren voor alle Chromebooks die ze beheren.

Terug naar boven

Chromebooks delen onder leerlingen en leraren

Wanneer een leerling of leraar zich aanmeldt op een Chrome-apparaat, wordt de gebruikservaring onmiddellijk gepersonaliseerd voor die unieke gebruiker. Functies voor het delen van Chrome-apparaten zijn onder andere…

Online toegang tot alle applicaties, samenwerkingshulpprogramma's, opdrachten en andere inhoud voor de specifieke gebruiker die zich aanmeldt.

Webconfiguraties waarmee beheerders de gastmodus kunnen uitschakelen of kunnen bepalen wie zich mag aanmelden op een bepaald Chrome-apparaat.

Google Cloudprinter instellen

Leerlingen en leraren kunnen gemakkelijk printers in de klas delen. Met Google Cloudprinter kunt u...

Afdrukken naar een cloudprinter of een conventionele printer die is aangesloten op een Windows- of Mac-computer met Google Chrome.

U kunt de printer net zo eenvoudig veilig delen met leerlingen als een document via Google Documenten.

U kunt elk gewenst bestand afdrukken door op uw Chrome-apparaat op de toetsen Ctrl + P te drukken. (Opmerking: u moet eerst uw printer instellen en deze aan uw account koppelen.)

Meer informatie over Google Cloudprinter.

Eenvoudig opdrachten en bestanden uploaden

Met een Chrome-apparaat zijn bestanden altijd maar één klik verwijderd van internet. Of u nu een leerling of leraar bent, voor snel uploaden vanaf een Chrome-apparaat gaat u als volgt te werk:

Plaats een USB-station of geheugenkaart in de daarvoor bestemde sleuf op uw Chrome-apparaat zodat bestanden automatisch op een nieuw tabblad worden geopend.

Om foto's te uploaden, selecteert u uw foto's en klikt u op 'Uploaden naar Picasa'. Vervolgens selecteert u een bestaand album of maakt u een nieuw album.

Meer informatie over het downloaden en beheren van bestanden op een Chrome-apparaat.

Wifi instellen of 3G activeren

Chrome-apparaten zijn zodanig ontworpen dat leerlingen en leraren altijd en overal verbinding kunnen maken en contact kunnen leggen. Of ze nu verbinding hebben met een wifi-netwerk of een Chrome-apparaat gebruiken met 3G, ze kunnen:

Uw Chrome-apparaat aanpassen

Chrome-apparaten bieden leerlingen en leraren een gepersonaliseerde webervaring wanneer ze zich aanmelden. Help leerlingen hun Chrome-apparaten aan te passen met enkele van de volgende opties:

Optimaal profiteren van Chrome

Alles wat leerlingen en leraren op een Chrome-apparaat doen, doen ze wellicht al in de bekende browser van Chrome. Chrome bevat allerlei functies die leerlingen en leraren helpen effectiever gebruik te maken van internet, waaronder:

Omnibox: geef een URL op, voeg een bladwijzer voor een pagina toe, zoek op internet, zoek een specifieke site of doorzoek het schoolintranet door eenvoudig in de 'omnibox' boven aan de browser te typen.

Instant: bekijk de zoekresultaten en webpagina's al voordat u de volledige zoekopdracht heeft getypt en op 'Enter' heeft gedrukt. Hiervoor hoeft u alleen de functie 'Instant' in te schakelen door in het menu 'Instellingen' van Chrome op 'Opties' te klikken.

Vertalen: u kunt meteen een hele webpagina vertalen door in de banner die wordt weergegeven wanneer u een pagina in een andere taal bezoekt, op 'Vertalen' te klikken.


Extensies: voeg extra functies en functionaliteit aan Chrome-apparaten toe door extensies in de Chrome Web Store te zoeken en deze te installeren.

Geplande wijzigingen in Chrome OS vooraf bekijken

Chrome-apparaten zijn zodanig ontworpen dat ze na verloop van tijd steeds beter worden, dankzij de automatische updates die ervoor zorgen dat leerlingen en leraren over de nieuwste versie van het Chrome-besturingssysteem beschikken zodra deze beschikbaar komt (doorgaans om de zes weken). Beheerders kunnen de frequentie van apparaatupdates bepalen. Als u wilt zien welke wijzigingen er zijn gepland:

Schakel van het stabiele kanaal over naar het bèta- of ontwikkelingskanaal voor een nog geavanceerdere versie van het besturingssysteem.

Lees de nieuwste updates over nieuwe Chrome-functies in het blog Google Chrome Releases.

Terug naar boven