Leer meer over Google My Business

Of u Google nu voor het eerst gebruikt of gewoon een specifieke vraag heeft, wij bieden allerlei informatie waarmee u uw bedrijfsgevens op Google kunt beheren.

Veelgestelde vragen

Alles uitvouwen Alles sluiten
 • Hoeveel kost Google My Business?

  Iedereen kan Google My Business gratis gebruiken. En als we 'iedereen' zeggen, bedoelen we ook iedereen. Ga naar deze site voor meer informatie over hoe u met Google-advertenties uw omzet kunt verhogen.

 • Is er een mobiele app voor Google Mijn Bedrijf?

  Ja, er is een gratis app. In de Google Mijn Bedrijf-app kunt u alles doen wat u in uw webaccount doet en nog meer. Dankzij de uitgebreide functies kunt u onderweg eenvoudiger een interessant bedrijfsprofiel maken. Met de app kunt u het volgende doen:
  - Nieuwe bedrijfsgegevens rechtstreeks in de profieleditor toevoegen en bewerken.
  - Foto's nemen en verbeteren met een scala aan moderne filters en de foto's vervolgens rechtstreeks in uw bedrijfsprofiel posten.
  - Posts maken voor nieuwe aanbiedingen, updates en evenementen.
  - Bekijken wie interactie heeft met uw bedrijfsprofiel en het contact voortzetten via het tabblad Klanten. Op het tabblad Klanten kunt u reageren op reviews, rechtstreeks berichten naar klanten verzenden en zien wie uw bedrijf volgt.
  Download de app voor Android of iOS.

 • Wat is het verschil tussen Google My Business, Google Places Zakelijk en het dashboard voor Google+ pagina's?

  Als u eerder het dashboard van Google Places Zakelijk of het dashboard voor Google+ pagina's heeft gebruikt om uw bedrijfsinformatie te beheren, is uw account automatisch geüpgraded naar het dashboard van Google My Business.

 • Heb ik Google My Business nodig als ik al een website heb?

  Google Mijn Bedrijf vormt een aanvulling op uw bestaande website. Met een bedrijfsprofiel kunt u namelijk een openbare identiteit en aanwezigheid voor uw bedrijf opzetten op Google. De bedrijfsinformatie die u opgeeft, kan worden weergegeven op Google Zoeken, Maps en Google+.

 • Wat heb ik nodig om een bedrijfswebsite te maken?

  U heeft alleen uw bedrijfsprofiel nodig. Onze gratis websitebouwer gebruikt de informatie uit uw bedrijfsprofiel om automatisch een eenvoudige site te genereren. U kunt ook foto's toevoegen en uit verschillende ontwerpen kiezen om uw gratis website aan te passen aan uw bedrijf.

 • Kan ik ook gebruikmaken van Google My Business als ik geen fysieke winkel heb?

  Jazeker. Ook als u een bedrijf aan huis of een bedrijf met een servicegebied heeft, kunt u uw gegevens invoeren zodat deze op Google kunnen worden weergegeven, met of zonder uw adres.

 • Hoe verifieer ik mijn bedrijf?

  Voor de meeste bedrijven bestaat verificatie uit het aanvragen, ontvangen en lezen van een verificatiebriefkaart van Google. Mogelijk heeft u ook andere verificatieopties. Meer informatie over het verifiëren van uw bedrijf.

Vind snel hulp

Helpcentrum

Maak gebruik van onze lokale ondersteuning om aan de slag te gaan op Google en om uw bedrijfsinformatie te beheren en te promoten.

Meer informatie

Sluit u aan bij de community

Krijg tips en hulp van andere bedrijven

U kunt meer informatie krijgen over hoe kleine bedrijven online succesvol kunnen zijn door contact te leggen met deskundigen en elkaar.

Praat mee

Ga aan de slag

Aanmelden is gratis en duurt slechts een paar minuten.
Maak vandaag nog uw bedrijfsprofiel en doe er uw voordeel mee.

Aan de slag