Eerste stappen

Snel te implementeren en gebruiksvriendelijk. Volg een paar stappen om uw werknemers te voorzien van Chromebooks.

Meer informatie

Apps

Geoptimaliseerd voor het uitvoeren van webapps en andere browsergebaseerde zakelijke hulpprogramma's. Bekijk enkele van de meest populaire apps.

Meer informatie

De essentiële functies leren gebruiken

Elegant en eenvoudig, maar bijzonder krachtig. Lees hoe u optimaal gebruik kunt maken van een Chromebook.

Meer informatie

Eerste stappen

U kunt eenvoudig aan de slag met een Chromebook, ongeacht of u een IT-beheerder of een nieuwe werknemer bent. Aangezien het gebruik van een Chromebook vergelijkbaar is met het gebruik van de Chrome-browser, is er geen sprake van een steile leercurve en kunt u meteen aan het werk. Dankzij de webgestuurde beheerconsole kunt u alle Chromebooks eenvoudig beheren.

Heeft u een vraag over het gebruiken of beheren van Chromebooks?

De veelgestelde vragen lezen

Aan de slag

In de meeste IT-omgevingen kunt u zonder problemen gebruikmaken van Chromebooks. Raadpleeg de checklist om te controleren of ze goed bij uw bedrijf passen.

Aanschaf

Chromebooks zijn rechtstreeks verkrijgbaar via Google. Neem contact op met de salesafdeling voor meer informatie of om er een aan te schaffen.

Implementatie

IT-beheerders kunnen Chromebooks configureren en centraal beheren via een webgebaseerde console. Gebruik de gedetailleerde implementatie-instructies om te beginnen.

Gebruik

Open een Chromebook, meld u aan en u kunt aan het werk! Gebruik de handige handleiding 'Aan de slag' wanneer u ondersteuning nodig heeft.

Terug naar boven

Apps

Apps voor kleine bedrijven

Productiviteitsapps

Zakelijke apps

Terug naar boven

Uw Chromebook delen met collega's, klanten of familie

Wanneer u of een collega inlogt bij een Chromebook, heeft ieder van jullie zijn eigen aangepaste profiel. Chromebook-functies voor delen zijn onder andere:

Gebruik 'Bladeren als gast', een modus waarmee gebruikers incognito op internet kunnen surfen, zonder dat ze zich hoeven aan te melden.Met webgebaseerde configuraties kunnen beheerders 'Gebruiken als gast' uitschakelen of beheren wie bij een bepaalde Chromebook kan inloggen

Google Cloudprinter instellen

Gebruik Google Cloudprinter om via uw Chromebook af te drukken met elke cloudprinter, ongeacht of deze zich op uw bureau bevindt of op een ander continent. Met Google Cloudprinter kunt u...

Afdrukken naar een cloudprinter of een conventionele printer die is aangesloten op een Windows- of Mac-computer met Google Chrome-browser.

U kunt de printer net zo eenvoudig veilig delen als een document via Google Documenten.

U kunt elk gewenst bestand afdrukken door op uw Chromebook op de toetsen Ctrl + P te drukken. (Opmerking: u moet eerst uw printer instellen en deze aan uw account koppelen)

Meer informatie over Google Cloudprinter.

Foto's en bestanden uploaden

Met een Chromebook kunt u uw bestanden met slechts één klik openen in de cloud. Voor snelle uploads vanaf uw Chrome-apparaat...

Plaats uw USB-stick of geheugenkaart in de juiste Chromebook-sleuf. Uw bestanden worden automatisch in een nieuw tabblad geopend.

Als u foto's wilt uploaden, selecteert u uw foto's en klikt u op 'uploaden naar Google+'. Vervolgens selecteert u een bestaand album of maakt u een nieuwe.

Meer informatie over het downloaden en beheren van bestanden op uw Chromebook.

Videochat of telefoonoproep

Vanaf de eerste keer dat u inlogt, is uw Chromebook klaar voor videochats, telefoonoproepen en Hangouts. U beschikt onder andere over de volgende functies voor video's en oproepen:

Hangouts is vooraf geïnstalleerd op uw Chromebook en is geïntegreerd met Gmail en Google+.

De ingebouwde webcam en microfoon werken zonder downloads of plug-ins. Het starten van een gratis videochat is net zo eenvoudig als het openen van een chatbox in Gmail of Google+ en het aanklikken van het videochatpictogram.

Meer informatie over het gebruik van Hangouts.

Wifi instellen of 3G activeren

Chromebooks zijn zodanig ontworpen dat u altijd en overal verbinding kunt maken. Of u nu een wifi-verbinding of een optionele 3G-verbinding heeft, u kunt...

Snel verbinding maken met een wifi-netwerk door op het wifi-pictogram te klikken

Klik op 'Mobiele gegevens inschakelen' op een Chromebook met 3G om gratis gebruik te maken van de toegewezen mobiele breedband

Selecteer een betaalplan via een draadloze Chromebook-provider voor nog meer mobiele gegevens of plaats een simkaart om wereldwijd verbinding te kunnen maken.

Uw Chromebook aanpassen

Chromebooks bieden u telkens wanneer u zich aanmeldt, een persoonlijke internetervaring. Zorg ervoor dat de ervaring persoonlijk aanvoelt door uw Chrome-apparaat aan te passen met enkele van de volgende opties...

Thema's: geef uw internetervaring een compleet nieuwe look door een van de duizenden thema's van professionele kunstenaars te installeren of door een eigen aangepast thema te maken.

Zoekmachinevoorkeuren: geef op welke zoekmachine u wilt gebruiken om op internet te surfen, of dit nu Google is of een aangepast hulpprogramma om bedrijfsbestanden te zoeken.

Profielafbeelding wijzigen: neem een nieuwe profielfoto of selecteer een van de artistieke opties door op het menu 'Gereedschap' te klikken en het tabblad 'Persoonlijke items' op de pagina 'Instellingen' te selecteren.

Sneltoetsen: druk op Ctrl + Alt + ? op uw Chromebook om alle sneltoetsen weer te geven die u helpen om nog sneller uw weg op internet te zoeken.

Optimaal profiteren van Chrome

Chromebooks beschikken over Chrome, 's werelds populairste browser. Chrome bevat vele functies die u helpen nog productiever op internet te werken...

Omnibox: geef een URL op, voeg een bladwijzer voor een pagina toe, zoek op internet, zoek een specifieke site of doorzoek het intranet van het bedrijf door eenvoudig in de 'omnibox' boven aan de browser te typen.

Instant: bekijk de zoekresultaten en webpagina's al voordat u de volledige zoekopdracht heeft getypt en op 'Enter' heeft gedrukt. Hiervoor hoeft u alleen de functie 'Instant' in te schakelen door in menu 'Gereedschap' van Chrome op 'Opties' te klikken.

Vertalen: u kunt meteen een hele webpagina vertalen door in de banner die wordt weergegeven wanneer u een pagina in een andere taal bezoekt, op 'Vertalen' te klikken.

Extensies: voeg extra functies en functionaliteit aan uw Chromebook toe door extensies in de Chrome Web Store te zoeken en deze te installeren.

Synchroniseren: u kunt precies aangeven wat tussen uw Chromebook en andere computers met de Chrome-browser moet worden gesynchroniseerd, van bladwijzers en thema's tot extensies, apps en voorkeuren.

Wees altijd de eerste

Chromebooks zijn zodanig ontworpen dat ze na verloop van tijd steeds beter worden, dankzij de automatische updates die ervoor zorgen dat u over de nieuwste versie van het Chrome-besturingssysteem beschikt (er zijn elke paar maanden nieuwe versies). Voor het nieuwste van Chrome...

Schakel van het stabiele kanaal over naar het bèta- of ontwikkelingskanaal voor een nog geavanceerdere versie van het besturingssysteem

Lees de nieuwste updates over nieuwe Chrome-functies in het blog Google Chrome Releases.

Schakel naar de ontwikkelaarsmodus op uw Chromebook om uw eigen versie van het besturingssysteem te testen.

Terug naar boven