Terwijl community's van over de hele wereld reageren op het coronavirus (COVID-19), hebben non-profitorganisaties te maken met unieke uitdagingen. We hebben een aantal tips samengesteld met betrekking tot het gebruik van technologie zodat uw medewerkers en begunstigden deze periode zo goed mogelijk kunnen doorstaan. Ga voor de meest actuele informatie en richtlijnen ten aanzien van COVID-19 naar de website van de Wereldgezondheidsorganisatie.

Online in contact komen met medewerkers, vrijwilligers en directieleden

Uw medewerkers en vrijwilligers ondersteunen terwijl ze overschakelen naar werken op afstand

  • Bereid uw organisatie voor om effectief vanuit huis te werken met deze informatiebronnen van Grow with Google.

  • Bekijk deze productiviteitstips over hoe u een thuiswerksituatie zo goed mogelijk kunt aanpakken.

  • Gebruikt u Chromebooks? Zorg dan dat deze over de juiste beleidsregels beschikken voor toegang tot bedrijfsmiddelen vanuit huis en om ervoor te zorgen dat apparaten en gegevens veilig blijven.

Overschakelen naar digitale programma's voor doorlopende support voor begunstigden

  • Overweeg antwoorden op veelgestelde vragen die begunstigden mogelijk hebben op te nemen in een automatisch e-mailantwoord voor afwezigheid.

  • Verplaats indien mogelijk uw programmering naar een virtuele of digitale indeling, zoals video. Deze gids biedt tips voor het instellen van een YouTube-kanaal en livestreaming-evenementen.

  • Bent u een non-profitorganisatie die op zoek is naar het ontwikkelen van een persoonlijke leeromgeving? Stel dan online lessen in met Google Classroom (beschikbaar via G Suite for Nonprofits).

  • Vertel iedereen over virtuele mogelijkheden en programma's voor vrijwilligerswerk via Ad Grants. Voor deskundige support kunt u contact opnemen met een van de gecertificeerde Ad Grants-professionals.

Offline inzamelingsacties online uitvoeren

Naarmate de situatie zich ontwikkelt, zullen we deze pagina updaten en aanvullende informatiebronnen, trainingen en praktische tips delen via de sociale kanalen van Google voor Non-profitorganisaties: YouTube, Twitter en Facebook.

Lees hier meer informatie over de algemene reactie van Google op COVID-19.